030 670 5500

Valtakunnallinen asiakaspalvelu*

Terveellistä ja turvallista rakentamista Tervetalokoordinaattorin avulla

Tervetalokoordinaattori ohjaa, neuvoo, konsultoi ja varmistaa taloyhtiön terveellisen ja turvallisen rakentamisen toteutumisen niin peruskorjaus- kuin uudisrakennushankkeissa.

 

Tervetalokoordinaattori valvoo rakentamisen terveellisyyttä

Ennaltaehkäise sisäympäristön ongelmien syntyminen toteuttamalla niin uudis- kuin korjausrakentamisen projektit Tervetalokoordinaattoria apuna käyttäen!  

Tervetalokoordinaattorimme tekee:

  • uudis- ja korjausrakentamisen suunnittelun ohjausta ja varmistamista,
  • tarvittaessa suunnittelutehtäviä terveellisen sisäilman saavuttamiseksi ja
  • rakentamisen aikaista sisäilmavalvontaa, kuten mm. puhtaudenhallinnan ja kosteudenhallinnan valvontatoimenpiteitä.

Palvelu soveltuu taloyhtiöille, kuntakiinteistöjen, liike- ja palvelurakennustensekä sote-kiinteistöjen omistajille. 

 

Mikä on Tervetalokoordinaattori-palvelu?

Tervetalokoordinaattori ohjaa, neuvoo, konsultoi ja varmistaa terveellisen ja turvallisen rakentamisen toteutumisen niin peruskorjaus- kuin uudisrakennushankkeissa. Rakennukset pysyvät pidempään terveellisinä, kun niiden sisäilman laatu on varmistettu.

Tervetalokoordinaattori huomioi hankesuunnittelussa sisäilmanäkökulman rakenneratkaisuissa, materiaalivalinnoissa, ilmanvaihdon suunnittelussa ja käytön aikaisessa huollossa. Palveluun sisältyy myös suunnittelun ohjausta/varmistamista tai suunnittelutehtävät sekä rakentamisen aikainen sisäilmavalvonta mm. puhtaudenhallinnan P1-osalta, kosteudenhallinnan valvonta ja tiiveysmittaukset ja niiden hallinta.

Tervetalokoordinaattorin tehtävänä on kouluttaa työmaan henkilökunta.

 

Suunnittelusta lopputarkastukseen

Tervetalokoordinaattorin työ alkaa samaan aikaan suunnittelijoiden kanssa ja jatkuu aina lopputarkastukseen asti. Tervetalokoordinaattoria voidaan kuitenkin tarvita vielä käyttöönottovaiheessa, mutta siitä sovitaan erikseen rakennuttajan kanssa.

Sisäilmavalvojan tehtäviin kuuluu keskeisesti myös viestintä ja tässä vaiheessa on tarkoituksenmukaisesta, että Tervetalokoordinaattori on mukana tiedottamassa ja viestimässä käyttöönottovaiheessa käyttäjiä.

Tervetalokoordinaattori vastaa toiminnastaan rakennuttajalle ja toimii yhteistyössä päävalvojan kanssa. Hän on kuitenkin konsultin ominaisuudessa rakennushankkeessa eli päävalvojalla on aina päätösvalta. Edellä mainituista poiketen, Tervetalokoordinaattorin toiminnan laajuudesta ja asemasta voidaan sopia erikseen rakennuttajan kanssa. Esimerkiksi rakennushankkeen eri urakkamuodot voivat vaikuttaa Tervetalokoordinaattorin asemaan ja toiminnan laajuuteen hankkeessa.

 

Tutustu referenssiin:

Onttolan koulun uudisrakennuksen Terve talo -koordinointi

Tarjouspyyntö

Pyydä meiltä kätevästi tarjous tarvitsemaasi palveluun. Pyydä tarjous

Haluatko kuulla lisää?

Raksystemsin 18 toimipisteen valtakunnallinen asiantuntijaverkosto auttaa mielellään. 

Ota yhteyttä