030 670 5500

Valtakunnallinen asiakaspalvelu*

Sisäilmatutka

Sisäilmaongelmat saattavat aiheuttaa voimakasta terveydentilan heikkenemistä, minkä takia oleskelu näissä tiloissa oireileville henkilöille on mahdotonta. Sisäilman ongelmat aiheuttavat siten suoria ja välillisiä kuluja, kun esimerkiksi työpaikan sisäilmaongelmista aiheutuu niin sairauspoissaoloja, lääkärikuluja kuin kiinteistön korjauskulujakin. Sisäilmaongelma tulee tutkia ja hoitaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa niin tiloissa oleskelevien henkilöiden terveydentilan kuin myös kustannusten hallinnan kannalta.

Raksystemsin Sisäilmatutka-palvelun avulla saadaan olennaista tietoa kiinteistön ilmanvaihdon toimivuudesta ja sisäilman laadusta eri vuorokauden ja vuoden aikoina. Kerätyn monimuotoisen faktatiedon avulla korjaustoimenpiteet sisäilman parantamiseksi voidaan kohdistaa oikein. Lisäksi kiinteistön käyttäjät saavat luotettavaa tietoa sisäilman todellisesta tilasta. 

Puolueettomat tulokset

Palvelun avulla on mahdollista saada puolueettomia mittaustuloksia mm. rakennuksesta, jonka ilmanvaihto pidetään säästöjen vuoksi pois päältä ilta- ja yöaikaan. Tarkastelussa on tällöin mm. aamulla rakennuksen sisäilman laatu ilmanvaihtokoneen käynnistyessä pitkän ajan kuluttua. 

Lue lisää

Yhteistyössä Integralin kanssa

Raksystems Insinööritoimisto Oy on löytänyt IoT-teknologiakumppanikseen (Internet of Things) sisäilmaprojekteihin Integral Oy:n. Raksystemsin ja Integral Oy:n Sisäilmatutka -palvelulla käyttäjä saa olennaista tietoa kiinteistön ilmanvaihdon toimivuudesta ja sisäilman laadusta eri vuorokauden ja vuoden aikoina. Kerätyn monimuotoisen tiedon avulla korjaustoimenpiteet sisäilman parantamiseksi voidaan kohdistaa oikein. Lisäksi kiinteistön käyttäjät saavat luotettavaa tietoa sisäilman todellisesta tilasta.

Raksystemsin ja Integralin yhdessä kehittämä sisäilmaseuranta perustuu uuden teknologian Sigfox-radioverkkoon. Anturit lähettävät viestinsä Sigfox-radioverkossa, joka toimii 868 MHz taajuudella. Taajuuskaista on kapea, tiedonsiirtonopeus on alhainen ja viestit lyhyitä, jolloin signaali läpäisee hyvin esteitä ja on häiriösietoinen. Viestinvälitys on energiatehokasta, jolloin anturit voivat olla paristokäyttöisinä toimintakuntoisena vuosikausia. Järjestelmä ei siis vaadi minkäänlaisia wlan-yhteyksiä eikä sim-kortteja toimiakseen.

Pidempiaikaiset mittaukset takaavat luotettavuuden

Sisäilmatutkimus kestää muutaman kuukauden ja mittarit alkavat kerryttää dataa välittömästi asentamisen jälkeen. Tietoa siirtyy järjestelmään keskimäärin kerran tunnissa jokaisesta asennetusta anturista. Saatu data raportoituu helposti luettavaan ja hallittavaan muotoon ja saadun datan perusteella asiantuntija antaa arvionsa tarvittavista toimenpiteistä sekä parannusehdotuksista asiakkaalle.

Palvelu toimii etenkin kiinteistövastaavien tukena rakennusten ylläpidossa sekä täydentää viranomaisvalvontaa. Mittaustulosten avulla on mahdollisuus lisätä luotettavuutta kiinteistön turvallisuudesta sen käyttäjien suuntaan.

Lisätietoja

Aki Puhka, sisäilmatutkija p. 030 670 5571

Marko Malmivaara, toimitusjohtaja p. 030 670 5501

Ongelmia sisäilmassa?

Pyydä meiltä kätevästi tarjous tarvitsemaasi sisäilmapalveluun.

Pyydä tarjous

Haluatko kuulla lisää?

Raksystemsin 18 toimipisteen valtakunnallinen asiantuntijaverkosto auttaa mielellään. 

Ota yhteyttä