030 670 5500

Valtakunnallinen asiakaspalvelu*

Raksystems on tehnyt jo yli 100 000 kuntotarkastusta

Olemme tehneet kuntoarvioita ja -tutkimuksia niin kerrostaloihin, omakotitaloihin kuin liike- ja palvelurakennuksiin yhteensä jo yli 100 000 kiinteistöön. Olemme Suomen suurin kuntotarkastusyhtiö.

Kiinteistöstä kannattaa pitää huolta niin käyttäjien terveyden kuin kiinteistön arvon säilymisenkin kannalta. Erilaiset kiinteistölle tehtävät tutkimukset ja kartoitukset voivat tuntua kuitenkin vierailta kiinteistön huoltajan näkökulmasta. Tämän vuoksi Raksystemsillä on useiden eri alojen ammattilaisia, jotta voimme palvella kaikkia asiakkaitamme monipuolisesti.

Palvelumme ovat monipuolisia ja kattavat tärkeimmät kiinteistön kuntoa ylläpitävät toiminnot. Teemme kiinteistöjen kuntoarvioita ja useita erilaisia kuntotutkimuksia kosteusvaurioiden tutkimuksista aina ikkunoiden ja sähköjärjestelmien kuntotutkimuksiin. Tämän lisäksi tarjoamme palveluja asbesti- ja haitta-ainekartoituksista kiinteistöstrategiaan ja putkistojen kuntotutkimuksiin.

 

Mitä on hyvä kiinteistönpito?

Kiinteistön kunto olisi hyvä tarkistaa viiden vuoden välein kuntoarvion avulla. Kiinteistön huoltaminen lähtee ennakoimisesta ja tässä oiva apuväline on kuntoarvioraportti sekä PTS. Kuntoarviossa selvitetään talon rakenteiden ja järjestelmien kunto sekä määritellään tulevat korjaustarpeet rakenne-, lvi- ja sähkötekniikan osalta. Ennakoiminen auttaa kiinteistön huollossa sekä taloudellisessa ja suunnitelmallisessa kiinteistön ylläpidossa.

Kuntoarvioon sisältyy 10 vuoden Pitkän Tähtäimen Suunnitelma (PTS), joka kertoo tarkemmin korjausten ajoittumisesta sekä kiireellisyydestä ja kustannustasosta. PTS takaa järkevät suunnitelmat sekä realistiset kustannusarviot tuleviin korjaushankkeisiin, jotka helpottavat kiinteistön ylläpitoa. PTS:ssä kerrotaan myös remonteista, jotka kannattaa toteuttaa yhtä aikaa rahan ja ajan säästämiseksi. Myös vähemmän kiireisten korjausprojektien myöhemmäksi siirto PTS:n avulla helpottaa kiinteistön omistajien taloudellista tilannetta.Esimerkkikuvia PTS-raportista.

 

Tarkat tutkimukset eri rakenneosiin

Raksystems tekee tarkkoja kuntotutkimuksia esimerkiksi putkistoille, sähköjärjestelmille, parvekkeille, vesikatoille sekä ilmanvaihdolle. Tarkat, eri rakenneosille kohdennetut kuntotutkimukset ovat tärkeitä, jotta löydetään vaurioiden todelliset syyt. Kuntotutkimuksissa selvitetään vaurioiden syiden lisäksi myös niiden korjaustavat sekä oikea ajankohta korjauksille ja korjauksien laajuus. Nämä asiat on hyvä selvittää, jotta kiinteistön omistajalta säästyy rahaa ja aikaa korjaustöissä. Ilman tutkimuksia ei voi korjaussuunnittelua tehdä oikein ja riskinä onkin se, että korjaukset tehdään väärin ja ne menevät hukkaan.

 

Referenssejä

Lahden Jokimaan ravirata

Raksystemsin kolmihenkinen asiantuntijaryhmä (RAK + LVI + S) suoritti kuntoarvion Lahden Jokimaan ravikeskuksen katsomorakennukselle. Lahden ravirata on vuonna 1981 valmistunut, Lahden Jokimaalla toimiva raviurheilukeskus, johon kuuluvat raviradan lisäksi muun muassa totohalli, katsomo ja ravintolatilat.

Lue lisää täältä.


 

Kuopion Puijon torni

Raksystemsin rakennustekninen asiantuntija suoritti betonirakenteiden kuntotutkimuksen Puijon tornille. Puijon torni sijaitsee Kuopiossa Puijon mäellä ja luonnonsuojelualueella. Puijon torni on 75 metriä korkea pyörivä näkötorni, joka valmistui vuonna 1963. 

Lue lisää täältä.

 

Tarkastamme kiinteistösi huolella!

 

 Jari Marttinen

 Osastonjohtaja; kuntotutkimukset, DI.

 p. 030 670 5509

 

 

 Antti Autio

 Myyntijohtaja, Insinööri AMK.

 p. 030 670 5550

Tarjouspyyntö

Pyydä meiltä kätevästi tarjous tarvitsemaasi palveluun. Pyydä tarjous

Haluatko kuulla lisää?

Raksystemsin 18 toimipisteen valtakunnallinen asiantuntijaverkosto auttaa mielellään. 

Ota yhteyttä