030 670 5500

Valtakunnallinen asiakaspalvelu*

Sähköautojen latauspaikkojen tarvekartoitus

Sähköautoilun yleistymisen myötä paine sähköverkon laadulle kasvaa taloyhtiöissä. Se edellyttää tarpeeksi kattavan ja hyvin toimivan latausverkoston suunnittelua sekä riittävästi latauspaikkoja. Kasvava sähköautojen määrä nostaa latauspaikkojen määrää sekä verkon parannustöitä, mutta suuntauksen uskotaan toimivan myös toisinpäin.

Etenkin Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) ilmoittaman tulevien tukien rahoittamisen myötä painetta on havaittavissa mm. taloyhtiöissä ja työpaikoilla. Mahdollinen panostus sähköajoneuvojen latausinfran rakentamiseen vaikuttaa etenkin kiinteistön sähköverkon tarpeisiin.

 

Tutki taloyhtiön sähköverkko ajoissa

Ennen kuin sähköauton latauspaikkojen rakentamiseen kannattaa ryhtyä, tulee sen sähköverkko tutkia perinpohjaisesti.

Sähköautojen latauspaikkojen tarvekartoituksessa tarkastetaan mm. taloyhtiön nykyisen sähköverkon kapasiteetti sekä kiinteistön sähköliittymän laskennallinen mitoitus ja sen hetkellinen huipputeho kenttätyöpäivänä. Selvityksessä tutkitaan lisäksi myös latauspaikoille saatavilla oleva energia- ja tehokapasiteetti sekä sähköautojen latauspaikkojen toteutustapoja kyseistä kiinteistöä varten.

Sähköauton latauspaikan tarve voidaan selvittää niin kerrostalo- kuin rivitaloyhtiöissä, muiden isojen kiinteistöjen yhteydessä sekä luonnollisesti myös omakoti- ja erillistaloissa sekä paritaloyhtiöissä.

Tarjouspyyntö

Pyydä meiltä kätevästi tarjous tarvitsemaasi palveluun. Pyydä tarjous

Haluatko kuulla lisää?

Raksystemsin 18 toimipisteen valtakunnallinen asiantuntijaverkosto auttaa mielellään. 

Ota yhteyttä