030 670 5500

Valtakunnallinen asiakaspalvelu*

Kosteusvaurioiden kuntotutkimukset

Kosteusvauriot ovat yleisiä kaikentyyppisissä rakennuksissa. Tutkimusten mukaan pien- ja kerrostaloissa korjausten tai tarkemman tutkimisen tarvetta on lähes joka toisessa asunnossa. Asuntojen kosteusvaurioista suurimman osan on havaittu sijaitsevan kosteissa tiloissa, loput vauriot jakautuvat melko tasaisesti eri tilojen kesken.

Rakennusten kosteus voi olla esim. peräisin sade- ja sulamisvesistä, maaperästä, ulko- ja sisäilmasta tai käyttövesistä.  Rakenteisiin voi jäädä rakennusaikaista rakennekosteutta, mikäli esimerkiksi betonivalujen ei anneta kuivua riittävästi tai rakenteet ja rakennusmateriaalit ovat alttiina sadevesille rakennusaikana. Kosteus voi syntyä rakenteisiin muun muassa vuodoista, tiivistymisestä tai kapillaarisesti. Myös puutteellinen ilmanvaihto on yksi merkittävä kosteusvaurioihin johtava syy.

Kosteusvaurioiden kuntotutkimuksissa rakennuksen tai rakenteen tilanne kartoitetaan ja päätetään taloudellisimmat ja järkevimmät tutkimusmenetelmät, jotta vaurion syy ja laajuus voidaan todeta. Kuntotutkimus räätälöidään näin jokaiseen kohteeseen sopivaksi.

Kosteusvaurioiden kuntotutkimuksiin sisältyy kohdekäynti sekä mahdollisesti rakenteen avauksia, materiaalinäytteiden ottamista sekä niiden analysointia, jatkotutkimustoimenpiteitä sekä raportointi.

Raksystemsin Rakennusterveysasiantuntijat (RTA) palvelevat kautta maan.

 

Tarjouspyyntö

Pyydä meiltä kätevästi tarjous tarvitsemaasi palveluun. Pyydä tarjous

Haluatko kuulla lisää?

Raksystemsin 18 toimipisteen valtakunnallinen asiantuntijaverkosto auttaa mielellään. 

Ota yhteyttä