030 670 5500

Valtakunnallinen asiakaspalvelu*

Katso myös nämä

Kiinteistön 10-vuotistarkastus

Kiinteistön 10-vuotistarkastuksessa etsitään niitä rakennuksen virheitä ja puutteita, joita ei alle 10 vuotta vanhassa rakennuksessa pitäisi olla ja joista myyjällä on vastuu asuntokauppalain mukaan. Tarkastuksen ideana on välttää se, että myyjän vastuulle kuuluvat virheet jäisivät havaitsematta, ennen kuin myyjä on vapautunut asuntokauppalain mukaisesta uuden asunnon myyjän vastuustaan.

Asuntokauppalaki velvoittaa myyjän järjestämään vuositarkastuksen, jossa todetaan asunnoissa ja kiinteistön muissa osissa ilmenneet virheet. Tarkastus tulee tehdä aikaisintaan 12 kuukautta ja viimeistään 15 kuukautta sen jälkeen, kun rakennusvalvontaviranomainen on hyväksynyt rakennuksen tai rakennetut asunnot käyttöönotettavaksi.

Tarkastukseen sisältyvät kiinteistön korjaustarpeiden selvittäminen ja tutkiminen. Lisäksi siinä laaditaan taloyhtiön asukkaille asukaskysely, joka analysoidaan ja esitetään tilaajalle. Raksystemsin asiantuntijatyöryhmä suorittaa tarkastuksen.

10-vuotistarkastuksessa tarkastetaan:

  • tilaajan toimittamat asiakirjat, aikaisemmat reklamaatiot sekä taloyhtiön korjaushistoria,
  • rakenteet, rakennusosat, järjestelmät- ja laitteet,
  • ylä- ja alapohjat sekä
  • kosteiden tilojen kopolaatat sovitulla otannalla sekä tehdään kosteuskartoitus. 

10-vuotistarkastuksen yhteyteen suositellaan tehtäväksi myös taloyhtiön ensimmäinen kuntoarvio ja 10 vuoden PTS (pitkän tähtäimen suunnitelma).

Katso myös nämä

Tarjouspyyntö

Pyydä meiltä kätevästi tarjous tarvitsemaasi palveluun. Pyydä tarjous

Haluatko kuulla lisää?

Raksystemsin 18 toimipisteen valtakunnallinen asiantuntijaverkosto auttaa mielellään. 

Ota yhteyttä