030 670 5500

Valtakunnallinen asiakaspalvelu*

Asbesti- ja haitta-ainekartoituksella tavoitteena terveellinen elinympäristö

Asbesti- ja haitta-ainekartoituksella selvitetään, missä kiinteistön rakennusosissa ja teknisissä järjestelmissä voi olla terveydelle vaarallisia ja haitallisia aineita sekä rakennusmateriaaleja. Tämän tiedon perusteella voidaan suunnitella rakennuksen ja järjestelmien muutos- ja korjaustoimet terveyden kannalta parhaimmalla mahdollisella tavalla ja rakennusta on turvallista käyttää. 

Rakennuskannassamme asbestia on voitu käyttää uudis- ja korjausrakentamisessa vuosina 1910-1992. Laajinta asbestin käyttö oli vuosina 1960-1976. Tyypillisiä asbestipitoisia materiaaleja ovat olleet rakennuslevyt, ruiskutettu asbesti, lämmöneristeet, vedeneristeet, liimat ja laastit, lattiapäällysteet (esim. muovimatoissa, joiden asbestipitoisuus on aina varmistettava laboratoriossa, mikä vaatii näytepalojen keräämistä kyseisistä materiaaleista), asennustarvikkeet, maaputkistot sekä IV-tuotteet.

Raksystemsin Rakennusterveysasiantuntijat (RTA) palvelevat kautta maan.

Lue lisää

Epäiletkö rakennuksessa olevan asbestia?

Mikäli epäillään, että rakennuksessa esiintyy asbestipitoisia materiaaleja, ei niiden purkutöihin pidä koskaan ryhtyä ennen asbestipitoisuuden tarkkaa selvittämistä. Rakennukseen on syytä tehdä asbestikartoitus mm. seuraavissa tapauksissa:

  • kun suunnitellaan peruskorjausta,
  • kun suunnitellaan putkistoremonttia,
  • kun suunnitellaan rakennuksen purkamista sekä
  • kun on aikomus purkaa 1970-luvulla rakennettujen pesutilojen laatoituksia.

Asbestikartoituksessa selvitetään, sisältävätkö materiaalit asbestia ja pitääkö ne purkaa luvanvaraisena asbestinpurkutyönä. Raksystems ei itse tee asbestinpurkutöitä. Perusteellinen ja tarkka asbestikartoitus estää turhat ja kalliit asbestinpurkutyöt - ja säästää kustannuksia.

 

 

Tarjouspyyntö

Pyydä meiltä kätevästi tarjous tarvitsemaasi palveluun. Pyydä tarjous

Haluatko kuulla lisää?

Raksystemsin 18 toimipisteen valtakunnallinen asiantuntijaverkosto auttaa mielellään. 

Ota yhteyttä