030 670 5500

Valtakunnallinen asiakaspalvelu*

Lämpökuvauksella monipuolista tietoa

Rakennuksen lämpökuvaus on luotettava apu esimerkiksi omakotitalon kunnon tarkkailuun, korjaustarpeen määrittelyyn sekä rakenteiden ja järjestelmien energiataloudellisen toimivuuden varmistamiseen. Lämpövuodot aiheuttavat rakennuksissa paitsi energianhukkaa myös monenlaisia ongelmia, kuten kosteuden tiivistymistä rakenteisiin.

Vuoto- ja vikakohdat selviävät varmasti ja nopeasti rakenteita purkamatta. Kun lämpökameralla otettuja kuvia osataan tulkita rakennusteknisesti oikein, saatuja tietoja voidaan käyttää korjaussuunnittelun perustana tai pitävänä todisteena esimerkiksi riitatapauksissa. Kuvauksen tulokset voidaan nähdä ja tarvittaessa hyödyntää heti. Suoritamme rakennusten lämpökuvaukset aina RT 14-11239 Rakennuksen lämpökuvaus -kortin mukaisesti.

Lämpökuvaus soveltuu kaikkiin talomuotoihin aina omakotitalosta, erillistaloon sekä paritalohuoneistoihin mutta myös kaikkiin isoihin kiinteistöihin, kuten rivitaloihin, kerrostaloihin sekä julkisiin rakennuksiin.

 

RT 14-11239 kortin mukainen lämpökuvaus tuo taloudellista säästöä

Lämpökuvauksen avulla voidaan selvittää rakennuksen:

  • ulkovaipan lämpötekninen kunto,
  • lämmöneristyskerroksen toimivuus ja rakenteellinen tiiviys (ilmanpitävyys),
  • ilmanvirtausreitit,
  • rakenteiden fysikaalinen toiminta,
  • kosteusvauriot tietyin edellytyksin sekä
  • LVIS -laitteiden toiminta

Lämpökamera mittaa kuvauskohteen pinnasta luonnostaan lähtevää lämpösäteilyä. Menetelmällä voi siten tutkia laajojakin alueita nopeasti. Kameran ilmaisin muuttaa säteilyn lämpötilatiedoksi. Mittaustuloksista muodostuu selkeä ja havainnollinen kuva.

Meiltä saat kuvausraportin, josta vuoto- ja vikakohdat selviävät tarkasti. Raportti kertoo, mitä ja miten kannattaa korjata. Säästöä syntyy, kun rakenteita ei tarvitse avata turhaan.

 

 

Tarjouspyyntö

Pyydä meiltä kätevästi tarjous tarvitsemaasi palveluun. Pyydä tarjous

Haluatko kuulla lisää?

Raksystemsin 18 toimipisteen valtakunnallinen asiantuntijaverkosto auttaa mielellään. 

Ota yhteyttä