030 670 5500

Valtakunnallinen asiakaspalvelu*

Varmoin toimin kohti energiatehokasta asumista

Energiansäästökartoitus on palvelu, joka auttaa tilaajaa selvittämään rakennuksen kustannustehokkaat energiansäästötoimenpiteet tuomalla esille toimenpiteiden kustannukset, takaisinmaksuajat ja säästöpotentiaalit helppolukuisilla taulukoilla ja kaavioilla. Palvelu on muokattavissa asiakkaan toiveiden mukaisesti. Nykyaikainen energiatodistus sisältyy palveluun asiakkaan niin toivoessa. Lisäksi asiakas voi valita palveluun Lämmitystapavertailun, Ilmatiiviysmittauksen sekä kylmän sään aikaan U-arvon mittauksen ja kevyen lämpökamerahavainnoinnin.

 

Energiansäästökartoitus perustuu aina Raksystemsin tekemään kohdekäyntiin sekä energiatodistus- ja talotekniikan elinkaarilaskelmiin missä huomioidaan myös rakenteiden rakennusfyysinen toimintaperiaate.

Energiansäästökartoitus koostuu kolmesta valinnaisesta osaalueesta:

  1. Lämmitystapavertailussa puolueeton asiantuntija tekee energiansäästöpotentiaalilaskelmat eri lämmitystavoille, antaa tarjouspyynnöt omistajien toiveet huomioiden ja avustaa omistajia teknisissä kysymyksissä. Tyypillisesti tässä selvitetään säästömahdollisuuksia kun siirrytään öljy- tai kaukolämmöstä lämpöpumpputekniikkaan.
  2. Energiatodistuksen avulla saadaan yleiskuva rakennuksen rakenteiden ja järjestelmien ominaisuuksista sekä standardikäyttöön perustuva ostoenergianmäärä. Energiatodistus tulee olla olemassa olevalle rakennukselle myynnin tai vuokrauksen yhteydessä.
  3. Kylmän sään aikaan U-arvon mittauksella saadaan selville rakenteiden todellinen lämmönjohtokyky, jolloin laskelmat ovat merkittävästi tarkempia.

Lisäksi suosittelemme lisätutkimuksiksi Ilmatiiviysmittausta ja kylmän sään aikaan Rakennuksen kevyttä lämpökamerahavainnointia.

 

 

 

Tarjouspyyntö

Pyydä meiltä kätevästi tarjous tarvitsemaasi palveluun. Pyydä tarjous

Haluatko kuulla lisää?

Raksystemsin 18 toimipisteen valtakunnallinen asiantuntijaverkosto auttaa mielellään. 

Ota yhteyttä