030 670 5500

Valtakunnallinen asiakaspalvelu*

Omakotitalon PTS auttaa suunnitelmallisessa kiinteistön ylläpidossa

Koti on elämämme suurin investointi, mutta ei kertaluonteinen. Kodista, sen kunnosta ja arvosta tulee pitää huolta. Taloudellisesti järkevä omakotitalon yllä- ja kunnossapito edellyttää kiinteistössä olevien rakennusosien ja järjestelmien sekä laitteiden elinkaaren hallintaa. Tämä voidaan hoitaa siten että laaditaan kohteelle jo rakentamisvaiheessa huoltokirja, jossa esitetään rakenneosille ja järjestelmille jaksottaiset ja säännölliset huolto- ja kunnostustoimenpiteet. Myös käytössä olevassa omakotitalossa on taloudellisesti järkevää noudattaa suunnitelmallista kiinteistön yllä- ja kunnossapitoa. Käytetyssä omakotitalossa huoltokirjan ja korjausohjelmien laadinta edellyttää kiinteistön nykykunnon selvittämistä ja sen pohjalta laadittavaa pitkän tähtäimen kunnossapitosuunnitelmaa, eli PTS-ehdotusta.

Suunnitelmallinen ylläpito on jopa 30 % edullisempaa kuin vaurioiden korjaaminen. Suunnitelmallisuus tulee edulliseksi myös yhteiskunnalle, koska talot pysyvät näin kunnossa. Ne ovat turvallisia, terveellisiä asua ja kaikki välttyvät vauriokorjausten välillisiltä ikävyyksiltä. Suunnitelmallisuus on välttämätöntä.

Lue lisää

10 vuoden korjausehdotus

Kuntotarkastukseen RS3 pohjautuen laadimme taloosi rakennusteknisen 10 vuoden PTS-ehdotuksen. Siinä on esitetty seuraavien 10 vuoden aikana tarvittavien rakennusteknisten korjausten ja jatkotutkimusten ajankohdat sekä arviot niiden kustannuksista. Rakennusteknisen PTS -ehdotuksen lisäksi taloteknisistä järjestelmistä (vesi-, viemäri-, ilmanvaihto-, sähköjärjestelmät ja -laitteet) arvioidaan jäljellä oleva tekninen käyttöikä. Talotekninen arviointi perustuu asiakirjoista ja haastatteluista saatuihin tietoihin.

 

Tarjouspyyntö

Pyydä meiltä kätevästi tarjous tarvitsemaasi palveluun. Pyydä tarjous

Haluatko kuulla lisää?

Raksystemsin 18 toimipisteen valtakunnallinen asiantuntijaverkosto auttaa mielellään. 

Ota yhteyttä