030 670 5500

Valtakunnallinen asiakaspalvelu*

Kuntotarkastuksella varmuutta asuntokauppoihin

Omalta kodilta toivotaan tilaa, turvallisuutta sekä terveellisyyttä. Vaikka kuinka koti olisi itselle rakas, tulee tilanteita, kun on aika vaihtaa isompaan tai pienempään tai lähteä kauemmaksi uuden työn perässä. Jotta uusikin koti olisi varmasti itselle ja perheelle paras mahdollinen turvasatama on hyvä varmistua talon terveellisyydestä ja sen rakenteiden kunnosta ennen ostopäätöstä.

Myyjän ja ostajan avuksi on kehitelty vuosien kokemuksella kuntotarkastus, jota suositellaan aina kiinteistön kaupan yhteydessä tehtäväksi. Kuntotarkastaja on asiantuntija ja tekee työnsä ammattitaidolla ja kokemuksella ja nojaa palvelussaan alalla yleisesti hyväksyttyyn ja kuntotarkastusta ohjaavaan yhteiseen toimintamalliin.

Kuntotarkastus tehdään Suoritusohjeen mukaisesti

Asuntokaupan yhteydessä suositellaan teetettäväksi myytävään kohteeseen laaja tutkimus, kuntotarkastus. Raksystemsin kuntotarkastuksessa koti tutkitaan ISO 9001-sertifioidun laatujärjestelmän sekä alalla hyväksytyn KH 90-00394 Suoritusohjeen mukaisesti. Ohjekortissa määritellään tarkastuksen tavoitteet, sisältö, laajuus, tarkastuksessa tehtävät mittaukset, raportointi ja kuntotarkastajan vastuu. Tarkastuksen tavoitteena on tuottaa puolueetonta tietoa asuntokaupan osapuolille tarkastettavan kohteen rakennusteknisestä kunnosta, korjaustarpeista, vaurio-, terveys- ja käyttöturvallisuusriskeistä, sekä niihin liittyvistä toimenpide-ehdotuksista. Kuntotarkastus suositellaan teetettäväksi hyvissä ajoin, mielellään myynnin aloitusvaiheessa. Kuntotarkastuksen tilaajana voi olla myyjä, ostaja, kiinteistönvälittäjä tai osapuolet yhdessä. Tilauksesta sovitaan aina kirjallisesti.

 

 

Kuntotarkastuksen sisältö

Raksystemsin kuntotarkastus tehdään aistinvaraisilla, pintapuolisilla ja rakennetta rikkomattomilla menetelmillä. Kuntotarkastaja tutkii näkyvät pinnat kaikissa kulkuaukollisissa tiloissa, samoin julkisivut, katto ja rakennuksen vierusta tarkastetaan. Aistinvaraisen tarkastuksen yhteydessä kuntotarkastaja arvioi, onko kohteessa mahdollisesti muita kuin aistinvaraisesti havaittuja virheitä tai puutteita. Mikäli vaurioepäilyn varmistamiseksi on perusteltua porata rakenteeseen kosteusmittausreikä, kuuluu tarkastuksen vakiosisältöön enintään kolme porausta. Vaihtoehtoisesti voidaan rakenteisiin tehdä korkeintaan kolme rakenteen avausta rasiaporalla. Mikäli epäilyttävästä rakenteesta ei saada selvyyttä ainetta rikkomattomin menetelmin, kuntotarkastaja suosittelee lisätutkimuksia. Lisätutkimuksista laaditaan aina erillinen sopimus. Rakennustekninen asiantuntija arvioi lämpö-, vesi-, ilmanvaihto-, sähkö- ja taloautomaatiotekniikkaa ainoastaan näkyvin osin ja iän perusteella.

 

 

Kuntotarkastuksen kulku

Kuntotarkastukseen kuluu aikaa kohteesta riippuen n. 2-5 tuntia. Tarkastuksen alussa kuntotarkastaja tekee alkuhaastattelun, jossa selvitetään lähtötietoja tarkastukselle. Tarkastuksen päätteeksi kuntotarkastaja kertoo läsnäolijoille tarkastuksessa tehdyt päähavainnot. Kuntotarkastuksesta laaditaan kirjallinen raportti. Siinä esitetään tarkastuksessa havaitut oleelliset vauriot, riskit, puutteet ja korjaustarpeet, sekä suositukset ja toimenpide-ehdotukset. Raportista ilmenee havaintojen merkitys, vakavuusaste ja korjaus- tai toimenpidetarve. Kuntotarkastusraporttiin liitetään kohteesta otettuja valokuvia.

 

Tilaisinko kuntotarkastuksen muulloinkin kuin myynnin yhteydessä?

Kuntotarkastuksen teettäminen muulloinkin kuin asuntokaupan yhteydessä on suositeltavaa. Rakennusteknisen asiantuntijan ajoissa havaitseman vaurion tai puutteen korjaaminen voi tuoda tuntuvat säästöt verrattuna tilanteeseen, että vaurio tai puute olisi jäänyt huomaamatta.

Asiantuntijamme auttavat sinua mielellään elämäsi suurimmissa hetkissä!

 

Katso videolta, kuinka kuntotarkastus tehdään ja varaa tästä.

Hinnasto

Asuntokauppaan liittyvät hinnastot maakunnittain.

Klikkaa tästä

Varaa kuntotarkastus tästä

Kuntotarkastuksen sähköinen ajanvarauskalenteri on väliaikaisesti pois käytöstä. Pahoittelemme häiriötä.

Varaa kuntotarkastus